Yin Yoga TT Myofascial Release en Myoyin5-daagse Yin Yoga Teacher Training- Myofascial release, Myoyin & Yin YogaLeer in deze module het gebruik van myofascial release technieken, hoe je deze met Yin Yoga asana's kan combineren (myoyin) en ontdek meer over het laatste nieuws in fascia-onderzoek.

MyoYin is een combinatie tussen MyoFascial Release (MFR) en Yin Yoga.

Wanneer deze twee technieken met aandacht worden beoefend, kan de combinatie ervan helpen een diep gevoel van ontspanning te vinden, die het fysieke, mentale en emotionele lichaam diepgaand kan beïnvloeden.

 

Myofascial release is een massagetechniek die de spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los maakt.
Met deze techniek wordt zachte druk uitgeoefend op het bindweefsel om spierknopen te verzachten, om meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed -en vloeistoffen circulatie te bevorderen, de energiestroming te stimuleren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.

 

We combineren in deze Yin Yoga opleiding het gebruik van therapie ballen met yin yoga houdingen om de stroom van  vloeistoffen, energie (chi), in balans te brengen en spanningen los te laten.

In deze Yin Yoga teacher training leer je hoe je effectief fysieke en energetische blokkades in het fasciale systeem van het lichaam kunt verzachten.

Deze inspirerende opleiding zal je een grondig begrip geven van de waarde van de integratie van Myofascial Release technieken in je Yin Yoga beoefening. We ontdekken tijdens deze boeiende opleiding verschillende technieken om de fascia te beïnvloeden en gezond te houden.

De training wordt gegeven door:


Esther Scheen van Pure Energy Yoga.


Meer info over Esther.en gastdocente


Angelique Boset


Angélique is docent Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yang, kinderyoga en bewegings- en orthomoleculair voedingscoach.  Ook verzorgt ze regelmatig workshops o.a. maan-, myo fascia release, yoga nidra en kinder yogaworkshops .

Door yoga leer ik verbinding met mijzelf te maken en te luisteren naar mijn eigen lichaam. Dat wil ik tijdens mijn lessen ook graag meegeven: “luister naar je eigen specifieke lichaam in het moment, in het nu en vergelijk je met niemand anders!” Iedere dag is anders, jij bent zelf iedere dag anders en ieder mens is anders. Niemand is identiek, iedereen is uniek!

Ik ben een ervaren Yin Yoga docent en trainer met opleidingen van o.a Jo Phee, Sarah Powers, Beta Lisboa, Sarah Lo, Josh Summers, Mirjam Wagner, Skadi van Paaschen, Esther Scheen, Christian Biedner (Yoga Vidya). Sinds 2 jaar geef ik Yin Yoga Teacher Trainingen, workshops en modules.

YIN YOGA teacher training  MYOFASCIAL RELEASE en MYOYIN 

(50-uur CE Yoga Alliance)

Voor wie?


(Yin) Yoga docenten. Je hebt ervaring in het beoefenen van Yin yoga. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl

Wat leer je in deze verdiepende teacher training?-Yin Yoga & Myofascial release theorie en praktijk

-Yin Yoga & MFR tools

-Myoyin

-Myoyin sequencing

-Triggerpoints

-Baltherapietechnieken & -methoden

-Yin & MFR/Yoga Therapy ball sequencing

-Yoga en Fascia

-Fascia-anatomie & fysiologie

-Demonstraties en het beoefenen van myofasciale technieken voor het hele lichaam, voeten, benen, rug, schouders, armen, nek en het gezicht.

-Lichaamsbewustzijn en Mindful movement

-Fascia bouncing sequence


De dagen bestaan uit een prettige balans tussen theoriesessies en interactieve praktijk sessies, samen oefenen en iedere dag volg je een yin yoga les waarin de nieuwe elementen geïntegreerd zullen worden.

PRAKTISCHE INFO


Locatie

METAL, Ijzerlaan 7, 2060 Antwerpen.

 

Periode

15-19 oktober 2022 (elke dag van 9u45 tot max. 17u00)Prijs

750,00 euro


early bird korting van 75 euro bij inschrijving voor 31/8!(de opleiding gaat door met een minimum van 12 deelnemers)

STUDIEMATERIAAL


De kosten voor deze Yin yoga opleiding zijn inclusief de lessen, een guasha tool, een opblaasbare fascia bal en een zeer uitgebreide manual in het Nederlands (200+ pagina's (aanvullende artikelen zijn in het Engels)
Voor en tijdens de opleiding moet je rekening houden met zelfstudie.


EXTRA INFO


Na het afronden van de module ontvang je een certificaat van  50-uur CE Yoga alliance. Volledige aanwezigheid, het lezen van de huiswerkartikelen en actieve participatie is vereist om het certificaat te ontvangen.


Wil je graag nog wat meer info kan dit via yin@klubkalm.be
Algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden


  • Als je je inschrijft voor deze training van Pure Energy Yoga betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, lees ze via deze link.

  • Als u twijfelt over uw fysieke of mentale fitheid en gezondheid, neem dan contact met ons op voordat u uw aanvraag indient via een aparte e-mail. Door uw inschrijving te ontvangen gaan we ervan uit dat u fysiek en mentaal fit en stabiel bent.

  • De deelnemer heeft het recht deelname aan, of de opdracht voor een workshop of training te annuleren doch alleen per ingezonden mail naar yin@klubkalm.be. Hieronder lees je de strikte annuleringsvoorwaarden.

  • Bij annulering van minimaal 12 weken voor de aanvang, zullen er 75 euro administratiekosten in rekening worden gebracht.

  • Bij annulering tussen 12 en 8 weken voor aanvang wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht.
  • Bij annulering van 8 weken of minder voor aanvang van de training/training/workshop wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.
  • De annuleringsvoorwaarden zijn strikt, er worden geen uitzonderingen gemaakt op bovenstaande voorwaarden. Mocht je zelf niet in staat zijn om deel te nemen dan mag je iemand anders in jouw plaats mee laten doen.

  • Mochten de maatregelen rondom Covid-19 het niet toelaten dat de opleiding live in de zaal gegeven wordt dan zal de opleiding live online plaatsvinden.

CONTACT DETAILS


K L U B  K A L M

Saskia Haudenhuyse 

Doornelei 18

2018 Antwerpen

Belgiëinfo@klubkalm.be